Uncategorized, مشاوره کودک

هشت راهکار فوق العاده برای برخورد با کودک لجباز

اگر کودک لجبازی دارید، طبیعتا اوضاع چندان هم برای شما دلچسب و رضایت بخش نیست، چرا که مدیریت و برخورد با یک کودک لجباز نیاز به صبر و درک دارد و اگر دانش کافی برای رفتار با آن ها را نداشته باشید، لجبازی کودک نه تنها بهتر نمی شود، بلکه ممکن است بیشتر شود. سر و کله زدن با چنین کودکانی زندگی روزانه را تبدیل به چالش می کند و با نداشتن استراتژی های مقابله ای مورد نیاز، این چالش ها هر روز بیشتر می شوند. گاهی اوقات لجبازی کودک، والدین را به ستوه می آورد و آنها فکر میکنند که اوضاع هیچگاه خوب نخواهد شد. اما باید بگوییم که اگر از تکرار راهکار های متفاوت و پاسخ نگرفتن از آنها خسته شده اید، در این مقاله قصد داریم تا به 8 راهکار تضمینی برای از بین بردن لجبازی در کودکان بپردازیم که حتما کار خواهند کرد.

 

قبل از شروع بدانید که :

قبل از اینکه به بررسی راهکارها بپردازیم، به این سوال پاسخ دهید: قبول دارید که هیچ کودکی با لجبازی متولد نمی شود؟

خبر شوکه کننده اینکه خود والدین مسئول و مسببِ لجبازی در کودک هستند.!

قبل از هر گونه اقدامی لازم است تا به الگوهای رفتاری کودک تان دقیق شوید و درک کنید آیا آنها واقعا در حال لجبازی هستند؟ یا علت رفتار آنها میتواند چیز دیگری باشد؟

 

اگر کودک لجبازی دارید این هشت راهکار رو اصلا از دست ندید!

یک) بهشون چند تا گزینه پیشنهاد بدید:

یک راه عالی برای مدیریت لجبازی کودکان این است که از طریق دادن گزینه های مختلف، توجه آنها را منحرف کنید. وقتی دارید یک “نه” بلند از سمت فرزندتان می شنوید، بجای دستور دادن، به آنها مسیر پیشنهاد بدهید. سعی کنید وقتی کودک در حال لجبازی کردن است، به او امر و نهی نکنید و نگید که باید چطور رفتار کند، این کار همیشه نتیجه ی عکس به همراه دارد و فقط موجب می شود که شما یک “نه” بلندتر بشنوید. بچه های لجباز بسته به شرایط سنی که دارند، دیدگاه های متفاوتی در مورد حرف گوش کردن دارند، برای مثال به یک کودک 5 ساله، صرفا با گفتن گریه نکن مگه چیشده، نمی توانید آرام کنید و یا یک کودک 10 ساله، نمیتواند درک کند که چرا باید در کارهای خانه مشارکت کند؟ هر دوره ی رشدی دارای تفاوت های منحصر به فرد خود است که به عنوان والد باید ببینید کودک شما چطور به باید ها و نباید ها فکر میکند.

دو) اجازه ندید کودکتون بیکار بمونه!

این راهکار مانند یک معجزه است! بله نباید اجازه دهید تا زمان کودک شما خالی از فعالیت باشد چرا که یک کودک بیکار، هوس دردسر و یک مبارزه ی جدید می کند! پس سعی کنید تا زمانِ کودک تان را با بازی های چالش برانگیز پر کنید (بازی های چالش برانگیز معمولا برای بچه های سرسخت، جذاب هستند).

به لجبازی کودکتان از نگاه مثبت نگاه کنید و ببینید که او ازین انرژی چگونه می توانند به شیوه ی مثبت استفاده کند؟ مثلا شرکت در کلاسهای رزمی می تواند گزینه ی خوبی باشد.

سه) تشویق کردن را از قلم نیندازید:

اگر بابت کار خوبی که دیگران انجام میدهند قدردانی نکنید، آنها یاد خواهند گرفت که دیگر آن کارها را تکرار نکنند. پس سعی کنید با جملاتی مانند:

_عالی بودی!

_باورم نمیشه که انقدر خوب از پسش بر اومدی.

-بالاخره یه راهی برای انجام دادنش پیدا کردی.

کودکتون رو بابت کارهای خوبش تشویق کنید و مطمئن باشید که با گذشت زمان، از نتیجه شگفت زده خواهید شد. بچه ها به خوبی به پاداش ها پاسخ می دهند و این باعث می شود که به رفتار خوب خود ادامه دهند. نیازی به خرید کادو های گران قیمت یا خرید اسباب بازی مورد علاقه نیست، همین که لبخند بزنید و قدردانی کنید خودش به تنهایی یک تشویق بزرگ و ماندگار است.

چهار) ارتباط و تعامل، همون کلیدِ طلاییه

کودکانِ لجباز معمولا نسبت به نحوه ی رفتار و واکنش والد خود بسیار حساس هستند و کمبود ارتباط با آنها، نه تنها اوضاع را بهتر نمیکند، بلکه بدتر نیز می کند. گاهی اوقات والدین تنها باید و نباید ها را به کودک دیکته میکنند بدون اینکه با آنها ارتباط گرفته باشند. اینکه یک والد بتواند با کودک خود ارتباط بگیرید و رابطه ی خوبی ایجاد کند، موجب رشد و پیشرفت کودک می شود.

ارتباط گرفتن، یک فرایند دو طرفه است و اگر میخواهید که آنها به حرفهای شما گوش بدهند، ابتدا باید شنونده ی صحبت ها و نیازهای آنها باشید. میتوانید گفت و گو را با این سوالات شروع کنید: به چیزی نیاز داری؟ چیزی اذیتت میکنه؟ و… البته خاطرتان باشد که ارتباط گرفتن به این معنی نیست که شما همیشه شنونده باشید بلکه نکته ی مهم این است که کودک شما حس نکند که در این رابطه، مدام به او باید و نباید ها دیکته می شود، بدون اینکه نیاز او دیده شود.

Tips To Handle Stubborn Kids

پنج) سعی کنید از نگاه کودک به موضوع نگاه کنید:

طبیعت انسان این است که در مورد موضوعات خاصی کنجکاو باشد و این کنجکاوی در کودکان خردسال، نسبت به تمامی مسائل وجود دارد. کودکانِ لجباز اغلب می خواهند همه چیز را به یکباره یاد بگیرند، و معمولا نظرات قاطعی دارند. پس به جای قضاوت کردن، سعی کنید تا موضوع را از نگاه آنها ببینید! برای مثال اگر کودک شما با زود خوابیدن مشکل دارد، از خودتون بپرسید چرا دوست نداره شبا زود بخوابه؟ زود خوابیدن براش چه معنی داره؟

 

شش) بهترین تشویق تایید و بدترین تنبیه عدم تایید کودک هست:

لجبازی در هر سنی ممکن است که اتفاق بیفتد، اما گاهی اوقات اگر در سنین پایین به درستی مدیریت نشود، تبدیل به جزئی از شخصیت کودک خواهد شد. بهترین نوع تشویق، تایید کودک و بدترین نوع تنبیه، عدم تایید کودک است. کودکان به توجه والدین نیاز دارند و گاهی اوقات این توجه را با لجبازی و نافرمانی بدست می آورند، پس خاطرتان باشد که وارد این بازی نشوید و بدانید که واکنش شما، باید با رفتار کودک تطابق داشته باشد.

هفت) صبور باشید:

فرزند پروری سخت است و اوضاع زمانی سخت تر می شود که باید با کودکی که خودش صبر ندارد سر و کله بزنید. اگر فرزند شما در حال لجبازی است، به احتمال زیاد برای دریافت توجه شما اینکار را میکند پس در این شرایط با تمام سختی ها صبور باشید و خاطرتان باشد که رفتار کودک را با شخصیت او مساوی نگیرید. سرزنش کردن و دادن حس شرم به کودک می تواند سالها در ذهن او حک شود و زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد، پس به خودتان مسلط باشید و بر تقویت رفتار درست تمرکز کنید.

 

هشت) الگو باشید:

بچه ها به اون چیزی تبدیل میشن که اون رو میبینند.

درست است که از دست لجبازی های کودکتان خسته شده اید، اما کمی به رفتار خودتان توجه کنید، آیا خودتان فرد همراهی هستید؟ آیا اهل گفت و گو هستید؟ آیا میتوانید نظرات مخالف را تحمل کنید و…..

حال، نگاه کنید و ببینید که دوست دارید کودکتان چطور رفتار کند و خودتان تبدیل به همان الگوی محبوب شوید. کودکان  با تقلید کردن زودتر از آن چیزی که فکرش را بکنید، میتوانند رفتار دست را یاد بگیرید و به جای لجبازی، رفتار جدید را جایگزین کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *