مشاوره نوجوان

بیست و پنج راهکار برای ارتباط گرفتن سریع با نوجوانان

ارتباط سالم و امن، بین نوجوانان و والدین آنها بسیار حائز اهمیت است و به نوعی تعیین کننده ی چگونه گذر کردن از دوره ی حساس نوجوانی است. در یک مطالعه که در سال 2023، بر روی بیش از 15 هزار نفر از افراد همدوره صورت گرفت، نتایج تحقیقات حاکی ازین موضوع بود: نوجوانانی که رابطه ای گرم، عاشقانه، نزدیک و حمایت کننده با والدین خود دارند، زمان بیشتری با والدین خود می گذرانند، حس رضایت و خرسندی بیشتری را در رابطه تجربه میکنند، سلامت عمومی آنها در بالاترین سطح خود قرار دارد، نگاه مثبت تری به زندگی دارند، در بزرگسالی روابط عاشقانه ی باکیفیت تری را تجربه میکنند، آنها همچنین گزارش داده اند که افسردگی و اضطراب کمتری را تجربه میکنند و وابستگی کمتری به الکل و سو استفاده از مواد دارند. در نهایت، نتایج نشان دهنده ی این موضوع بودند که بین رابطه ی مثبت نوجوان و خانواده او و داشتن یک بزرگسالی خوب با روابط امن، ارتباط نزدیکی وجود دارد.

تحقیقات دیگری نشان میدهند که گرمی و عشق بین والدین، به همراه حمایت از استقلال نوجوان و تصمیم گیری های او، بهزیستی و حال خوب حاکم بر خانواده را 91الی 98 درصد افزایش می دهد و اگر بتوانید در سالهای نوجوانی، رابطه ای گرم و صمیمی با نوجوان خود بسازید به احتمال بسیار زیاد این رابطه تا بزرگسالی و سالهای بعد از آن، پایدار خواهد بود.

 

چگونه با نوجوان خود یک رابطه ی خوب بسازیم؟

“جان گاتمن” روانشناس و زوج درمانگر مشهور، بیان میکند که یکی از مهم ترین و اصلی ترین کارها برای ساخت یک رابطه ی سالم و مثبت بین نوجوان و والدین او، اهمیت دادن به لحظات کوچکِ روزمره است. اما چطور میتوان این لحظات کوچک را به خاطراتی با اثرات بزرگ و طولانی مدت تبدیل کرد و یک رابطه ی خوب را تضمین کرد؟ در ادامه به بررسی 25 راهکار سریع میپردازیم که با به کارگیری آنها می توانید همان رابطه ای که همیشه آرزویش را داشتید، بسازید!

 

25 راهکار سریع و فوری برای ساخت یک رابطه ی ماندگار بین والدین و نوجوانان

Five Ways to Help Teens Navigate Online Friendships - Troomi Wireless

یک) پیام های مثبت براشون بذارید: مثلا میتونید توی کیف مدرسه یا لباس ها شون، کاغذهایی بذارید که سرشار از پیام مثبت هستند، مثل: من عاشقتم، چقدر خوشبختم که پسر/ دختری مثل تو دارم، باعث افتخار مایی، لبخندت، خونه رو گرم میکنه و……

دو) با همدیگه برای صبحانه یا شام، برید بیرون: نظرت چیه صبحانه ی روز جمعه رو دوتایی با هم بخوریم؟

سه) به کارهایی که در خانه انجام میدهند توجه کنید: مرسی که اتاقت رو اینقدر تمیز و مرتب نگه میداری، حواسم هست.

چهار) به نمرات خوب و نقاط قوت توجه کنید: میدونم که چقدر درسهاتون سخت شده و برای ریاضی خیلی تلاش کردی، خوشحالم که نتیجه ی زحماتت رو بالاخره گرفتی عزیزم.

پنج) فرزندتون و دوستش رو بیرون ببرید: این هفته میتونم تو و دوستت رو ببرم به همون زمین فوتبالی که هر هفته میرید.

شش) با همدیگه به مسابقات ورزشی برید: دوست داری دربی این هفته رو با همدیگه بریم ورزشگاه ببینیم؟

هفت) با همدیگه کنسرت برید: خواننده ای که دوستش داری، هفته ی آینده کنسرت داره، اگر دوست داری بلیطشو بگیرم و بریم کیف کنیم، خوبه؟

هشت) یوقتایی صبحانه شون رو ببرید تو تخت:  میدونم این مدت خیلی فشار روته و داری سخت تلاش میکنی، گفتم شاید اینطوری بتونم یکم از خستگیات کم کنم.

نه) به مسئولیت پذیری ها و رفتار های خوب اهمیت بدهید: میبینم که خیلی اوقات در برابر برادرت صبوری میکنی و تلاش میکنی که درکش کنی، برام اینکارت خیلی باارزشه.

ده) برای خوردن چایی یا قهوه به بیرون دعوت شون کنید: امروز بریم بیرون با هم یه قهوه یا چایی بخوریم؟ دوست دارم یکم با هم وقت بگذرونیم.

یازده) در آغوش شان بگیرید

دوازده) یک عکس قدیمی از فرزندتون که خیلی دوستتش دارید رو جلوی چشم بگذارید و در مورد دلیل آن توضیح دهید: این عکس و یادت میاد؟ اینجا اولین باری بود که راه رفتی، عاشق ژستیم که گرفتی.

سیزده) یک خاطره یا داستان بامزه از زمان کودکی شان تعریف کنید.

چهارده) یک سریال یا فیلم سرگرم کننده و بامزه با هم ببینید: دوست داری این فیلم و با هم ببینیم؟ بنظر بامزه میاد.

پانزده) غذای مورد علاقه شون رو درست کنید: فردا انتخاب غذا با شماست، دوست داری چی درست کنم؟

شانزده) قبل ازینکه برید خرید، ازشون بپرسید چیزی احتیاج ندارند؟

هفده) در مورد سه تا از موزیک های مورد علاقه شون بپرسید: سعی کنید توی ماشین یا توی خونه موزیکی رو پخش کنید که مورد علاقه فرزند شماست.

هجده) بهشون یادآوری کنید که چه دوست خوبی هستند: اینکه حواست به دوستت هست و میخوای خوشحالش کنی، واقعا منو خوشحال میکنه.

نوزده) بپرسید توی یک روز تعطیل، دوست دارن کجا برن یا کجا رو ببینند؟

بیست ) در مورد بهترین و بدترین روز سال بپرسید.

بیست و یک) براشون بی دلیل گل بخرید .

بیست و دو) با همدیگه دوچرخه سواری یا پیاده روی برید.

بیست و سه) ازشون بپرسید میتونید بیاید و تماشا شون کنید: برای مثال اگر قراره فرزندتون با دوستانش فوتبال بازی کنه یا مثلا تمرین کنه، ببینید میتونید شما هم حضور داشته باشید؟

بیست و چهار) از آنها تشکر کنید: ممنونم که به برادرت توی تکالیفش کمک می کنی. ممنونم که با وجود سختی ها، به تلاشت ادامه میدی و….

بیست و پنج) به اطراف توجه کنید و به نشان دهید که آنها را میبینید: دیدم که دیشب تا دیر وقت بیدار موندی تا تکالیفت رو انجام بدی. میبینم که هر روز داری بیشتر از قبل تمرین میکنی تا توی ورزش قوی تر بشی و….

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *